Programes

RESIDÈNCIES DE CREACIÓ

Eix central del projecte C.IN.E. El centre es posa a disposició de les companyies, creadors, col·lectius o investigadors de les arts escèniques per a la realització de residències creatives. 

El centre cedeix l’espai i aporta un acompanyament al projecte. A canvi, es demana un compromís amb el projecte del C.IN.E i una sessió oberta, preestrena o estrena del projecte en residència, així com una sessió d’intercanvi o col·loqui amb el públic d’acord amb el programa d'apropament públic-creador. 

El Programa de Residències 2024 compta amb el suport del Consell de Mallorca, l'Institut d'Estudis Baleàrics i la xarxa Island Connect, que al seu torn rep suport d'Europa Creativa.


INTERNACIONALITZACIÓ

Gràcies al suport de diverses entitats locals i regionals, com ara l'Institut Ramon Llull (IRL) o l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), el C.IN.E. té en marxa un programa d'internacionalització, que ens ha permès formar xarxes amb centres de creació del món i facilitar a les companyies balears conèixer altres mercats i desenvolupar residències i projectes a l'exterior.

Actualment el C.IN.E. forma part de la xarxa internacional IETM -International network for contemporary performing arts, una xarxa d'al voltant de 450 organitzacions d'arts escèniques.

 D'altra banda, el 2017 va fundar, juntament amb les organitzacions BIRCA (Dinamarca) i l'Associació Domino (Croàcia) la xarxa ISLAND CONNECT d'intercanvi de residències. L'any 2020 aquest programa va rebre el suport del programa Creative Europe per al projecte 2020/22.

Programes socials i de creació de públic

El C.IN.E. no deixa de banda l'espectador, i incorpora durant l'any programes de desenvolupament de públic. Un públic que no només està implicat en el resultat, sinó en el procés mateix de creació.  Aquest programa s’articula des de la idea de generar espais en els quals es pugui obrir la possibilitat de compartir processos de feina i iniciar un diàleg al voltant de la investigació i la pràctica artística. La forma més habitual que pren aquest programa són les diferents mostres obertes, on es genera un feed-back per part de l'audiència.

Una altra de les experiències més exitoses en aquest terreny és La Nit Canalla*, un vespre de creació teatral per a joves d'entre 15 i 25 anys que té lloc en el marc del festival Ciclop.


*basat en "LA NIT MÉS LLARGA", projecte del C. C. Parc Sandaru de Barcelona.

LABORATORIS I TALLERS

Un altre dels eixos del C.IN.E. és la formació i acompanyament dels professionals de les arts escèniques. El centre entèn la professió com un reciclatge permanent, i per això organitza i acull diversos laboratoris d'investigació, masterclasses o tallers especialitzats. 

Aquest programa es recull durant el festival Ciclop, que cada any ofereix un taller realitzat per un professional de l'escena nacional o internacional, dirigit tant a artistes com al públic general.

FESTIVAL DE TEATRE VISUAL DE SINEU, CICLOP


El C.IN.E. és la seu principal del Festival de Teatre Visual de Sineu, Ciclop, esdeveniment que l'associació coorganitza juntament amb l'Ajuntament de Sineu. 

Cada any, durant tres dies a mitjans del mes de setembre, Sineu és destí preferent per al teatre sense text, circ, dansa, així com també per a l'escena participativa i social.

El festival, que cada any té una regió convidada, posa èmfasi en la creació balear alhora que integra els principals programes del Centre d'Investigació Escènica, incloent mostres obertes de residències de creació, tallers de formació, creació de públics amb espectacles participatius i La Nit Canalla.

Més informació al web www.ciclopfestival.com