C.IN.E. SINEU

creació, internacionalització, xarxes i investigació en arts escèniques

companyies c.in.e. / teatre principal 2022

Les companyies seleccionades han estat:


a) Residències sense intercanvi:

  • Porn It – Las Primas de Bárbara (Sala Caldera)

Investigació sobre la sexualitat lligada a la figra femenina, i com aquesta encaixa dins les relacions amoroses dels darrers anys.

  • Àgora – Cia Du'K'tO (Sala Gran)

Quines són les causes i conseqüències de la pèrdua de l’espai públic com a punt principal de la vida social? Una reflexió sobre l’estil de vida sobreestimulat que ha fet que abandonem parcs i places, i sobre l'afectació de la mercantilització de l’espai públic en detriment de la vida del ciutadà.

  • Mestral – Cia Baal amb Arquitectives (Sala Gran)

Aquest projecte s'emmarca en la recerca d'interaccions i respostes en un entorn interdisciplinari. El punt de partida de la investigació és la relació del cos amb elements i materials preferiblement orgànics que conformaran la instal·lació.


b) Companyia associada:

  • Agredolç – Cia Proscenio-Molotov (Sala Caldera)

A través del públic i diversos elements escènics haurà de trobar respostes als seus dubtes.

Aquest és un espectacle de 3 dimensions on la performance, els objectes i les projeccions, juguen individualment i en conjunt, per a crear noves imatges plàstiques, resignificant el sentit dels objectes constantment, gràcies al joc dels dispositius escènics, creant capes i capes de sentit.


c) Residència amb intercanvi internacional Islander Focus:

  • Arc Endins – Marga Salas (Sala Gran)

Arc endins prové de l’exploració de l'inconscient col·lectiu d’unes illes i d'una actitud i d’un comportament social format a base de capes i capes de generacions que han transmès les empentes i les seves pors interiors, i fòbies cap a l’exterior, cap al que hi ha més enllà de la mar.

INTERNACIONALITZACIÓ

Gràcies al suport de diverses entitats locals i regionals, com ara l'Institut Ramon Llull (IRL) o l'Institut d'Estudis Baleàrics (IEB), el C.IN.E. té en marxa un programa d'internacionalització, que ens permet teixir xarxes amb centres de creació del món i facilitar a les companyies balears conèixer altres mercats i desenvolupar projectes a l'exterior.


Imatge: Jym Daly - IACC

DESENVOLUPAMENT PROFESSIONAL I FORMACIÓ

El C.IN.E. és un espai on els artistes no només troben un laboratori d'idees, sinó també recursos per empènyer els seus projectes cap a la professionalització.


DoNA'NS SUPORT!

Per continuar existint, el C.IN.E. necessita el teu suport. Si ets una entitat, empresa o marca que vol donar-nos suport i construir un pilar per al desenvolupament dels artistes balears, contacta amb nosaltres.festival de teatre visual de sineu, ciclop

El C.IN.E. és la seu principal del Festival de Teatre Visual de Sineu, Ciclop, esdeviment que l'associació organitza juntament amb l'Ajuntament de Sineu.

Cada any, durant tres dies a mitjans del mes de setembre, Sineu és destí preferent per al teatre sense text, circ, dansa, i també per a l'escena participativa i social.

QUI ENS DONA SUPORT?