L'espai

SALA GRAN

Espai polifuncional diàfan de 16 m. de profunditat per 13,5 m. d'amplada. En el seu punt més alt fa 10,5 m, per això acull principalment projectes de circ i gran format. Al mateix nivell també hi ha l'entrada i un bany adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

SALA CALDERA

Antic bar del cine amb motius de l'època, la Sala Caldera fa 13 m. de llarg x 4,43 m. d'ample x 2,88 m. d'alt. Acull principalment projectes de petit format. Està situada a la planta -1, on també hi ha els banys del públic, camerinos (amb bany i dutxa), magatzem i espai de taller.

el c.in.e., avui

El C.IN.E. de Sineu neix el 2016 de la necessitat d'omplir un buit en el panorama actual de creació escènica a Mallorca. I ho fa mitjançant diferents línies de treball sota els conceptes de creació, internacionalització, xarxa i investigació.

El Centre d'Investigació Escènica acull, provoca i promou projectes artístics, actua en xarxa amb altres centres nacionals i internacionals i permet crear vincles entre creadors i públic, alhora que contribueix a la formació contínua de professionals de l'àmbit escènic.

El C.IN.E. és, a hores d'ara, l'únic espai de creació de les Illes Balears que compta amb una alçada adequada per acollir residències de circ, és per això que hi està especialitzat. Malgrat això, no deixa de banda altres projectes de dansa, dansa-circ, moviment o audiovisuals. De fet, es prioritzen aquelles propostes relacionades amb nous llenguatges escènics i de caràcter multidisciplinar.

LLOGUER D'ESPAI

Per les seves característiques, l'espai del C.IN.E. de Sineu és adequat per a sessions fotogràfiques, rodatges d'anuncis, rodatges de cinema, esdeveniments que precisen d'un ambient especial, festes, etc. És per això que l'espai està disponible per a agències publicitàries, fotògrafs, agències d'organització d'esdeveniments o particulars que vulguin llogar un espai per a un determinat treball.

Més informació: info@cinesineu.com

Imatge: Massay

BREU HISTÒRIA

La construcció del cine de Sineu data de la Segona República espanyola, l'any 1935, a l'espai ocupat per un antic celler. És un edifici entre mitgeres de 3 plantes d’alçada i un sòtan rasant. L’accés es fa a través pòrtic de formigó armat suportat per dues columnes dòriques a imitació dels temples grecs in antis. La façana neoclàssica és d’estil racionalista i està protegida com a Bé d'Interès Cultural (BIC).

Fins a l’any 1982 s’hi projectaren de forma ininterrompuda pel·lícules, s’hi organitzaren balls i s’hi feren actuacions de varietés. Després va convertir-se en el taller d'un artista sineuer i, més tard, en una de les sales de festa més avantguardistes de la Mallorca de final dels 80, Nyet. Però el 1993 l'edifici resultà destruït per un incendi.

L’any 2008 fou adquirit per la productora teatral Res de Res i En Blanc, encapçalada per Marta Barceló i Biel Jordà. Començaria una nova època gràcies a l'impuls de l'associació Alcem el CINE, que, després de rehabilitar l'espai, va aconseguir reobrir-lo com a centre de creació. S'inaugurà el 26 de febrer del 2016.

Actualment hi ha construïts 331 metres quadrats, amb una gran sala diàfana de 16 metres de profunditat.


Documental sobre la història del cine de Sineu

Resum de companyies residents 2017

qui som

Marta Barceló

Llicenciada per l’Institut del Teatre de Barcelona en Interpretació, i BTEC in performing Arts per l’escola The Circus Space, a Londres. Cofundadora de la productora d’espectacles Res de Res i En Blanc, S.L., ha participat en la creació i codirecció de la majoria dels seus espectacles, entre ells Ícars, Mara, Tempo, (remor) —Total Theatre Award al Fringe de Edimburg—, Laberint o Fuga, amb els quals ha viatjat per tot el món. És autora dels espectacles Maria?, i coautora de La capsa de mu. El 2018 va guanyar el II Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears amb Abans que arribi l'alemany i el IV Torneig de Dramatúrgia de Catalunya i el V Torneig de Dramatúrgia Transatlàntic amb Tocar mare.

Ha treballat també amb d'altres companyies, com Instan Cia, T-Shock Cultura Emocional, Centre Dramàtic del Vallès o Teatre de Què.


Biel Jordà

Llicenciat per l’Institut del Teatre de Barcelona en Direcció i Dramatúrgia, i BTEC in Performing Arts per l’escola The Circus Space de Londres. Cofundador de la productora d'espectacles Res de Res i En Blanc, una de les productores amb més projecció internacional de les Illes Balears, amb qui ha dirigit o codirigit, entre d’altres, Ícars, Mara, Tempo, Setembre, Sine Terra, Pontes i Fuga. També El ball de les Balenes (Premi Textos teatrals Teatre Principal de Palma), Mira'm, La Capsa de mu, Maria? i Fuga.

També ha dirigit espectacles per a les companyies TIC teatre, Produccions del Mar, Discussions productives i NUC, entre d'altres.

Ha realitzat el postgrau en Gestió Escènica organitzat per l’Escola d'Art Dramàtic de les Illes Balears (ESADIB), on ha dirigit el Departament d'Interpretació, matèria de què actualment n'és professor.

Estela Morón

Gestora cultural i periodista, és llicenciada en Periodisme + Humanitats per la Universitat Autònoma de Barcelona. Sempre relacionada amb projecte que hibriden la comunicació i la cultura, va passar set anys com a coordinadora del Departament de Comunicació a a Casa Àsia (Barcelona).

Un cop a Mallorca, va passar de l'off a l'online cofundant l'agència de comunicació Esfera Comunicación. Després d'un temps com a freelance, es va submergir de ple en el terreny de les arts escèniques i el circ.

El 2015 es va comprometre amb el projecte de recuperació de l'antic cinema històric de Sineu per acollir el C.IN.E. Actualment hi coordina diferents programes, juntament amb els codirectors, i n'és responsable de Comunicació. També forma part de l'equip dels festivals Ciclop i Circaire.

On som


El C.IN.E es troba a:

C/ Son Torrens, 9

07510 Sineu

Mallorca

(Illes Balears)